blogu | technowledge

REVIEW-

SONY XPERIA Z ~ totul despre telefoane

duminică, 14 aprilie 2013

   
      SONY XPERIA Z

     Xperia Z este produsul cu care Sony ataca piata smartphone-urilor in 2013. El a fost anuntat la inceputul anului in cadrul festivalului CES.
    Cert e ca Xperia Z este prezent acum, aici, gata sa se lupte cu acele nume grele din  industria telefoanelor.



   Pentru cei care sunt interesati de specificatiile de top, Sony Xperia Z chiar le are pe toate. Priviti tabelul de mai jos si veti realiza imediat ca nu puteti cere mult mai mult de la un telefon in anul 2013. Inginerii niponi au ales sa il construiasca pe platforma Snapdragon 600, aceeasi folosita si pe HTC One. Cele patru nuclee sunt tactate la 1.5 Ghz.


Sony Xperia Z
SoCQualcomm APQ8064TSnapdragon 600
CPUQuad-core 1.5 GHz Krait
GPUAdreno 320
DisplayIPS LCD, 1920x1080 pixeli, 5" @ 441 PPI
RAM2 GB
Stocare16 GB + microSD pana la 64GB
Camera13MP, 4128x3096 pixeli, autofocus, LED flash, 1080p@30fps video, HDR
ConectivitateWi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth v4.0, microUSB 2.0
Sistem de operareAndroid 4.1.2
Acumulator2330 mAh
Dimensiuni139 x 71 x 7.9 mm
Greutate146g




    Sony a ales calea naturala in ceea ce priveste camera foto, integrand un senzor de 13MP, cu pixeli de un 1,1 microni.
    Printre obisnuitele functii de geotagging sau smile-detection, este interesant de remarcat prezenta modului HDR.
   Interfata camerei foto/video a fost gandita foarte simplu de cei de la Sony, iar rezultatul final este unul foarte bun. Toate functiile des folosite se regasesc pe ecran, inclusiv meniul ce cuprinde toate celelalte setari. Acesta e organizat intr-o grila cu doua coloane si contine butoane mari, usor de folosit. Ca urmare ,utilizarea aplicatiei de camera se face foarte repede si precis.


    In privinta display-ului Sony a ales sa mearga pe 5 inch, fapt ce duce la dimensiunile exterioare generoase ale telefonului; datorita formelor drepte ergonomia are de suferit.   Totusi, cantarind 146g, Xperia Z este un telefon usor, raportat la dimensiunile sale. Display-ul este construit din 1920×1080 de pixeli (FullHD), deci ei vor fi imposibil de distins.




    In termeni de flexibilitate si conectivitate, singurul inconvenient il reprezinta faptul ca nu se poate scoate bateria. In afara de aceasta, Xperia Z ofera obisnuitele conexiuni WiFi, Bluetooth si microUSB v2.0, dar si un slot pentru carduri microSD de pana la 64GB. Acesta complementeaza cei 16GB de memorie  pusi la dispozitie de telefon. Dar poate cea mai interesanta caracteristica a noului dispozitiv Xperia il reprezinta certificarea IP57 la apa si la praf. Xperia Z este singurul din categoria sa ce poate fi scufundat in apa, la cel mult 1 metru adancime, pentru 30 de minute fara sa pateasca nimic. Desigur, toate capacele de pe margini trebuie sa fie inchise ermetic.

   Sony Xperia Z vine in acest moment echipat cu Android 4.1.2, usor modificat de cei de la Sony. Cu toate ca ceilalti producatori incearca sa isi lase amprenta cat mai mult asupra software-ului ce ruleaza pe telefon, compania japoneza a ales o cale diferita. Elementele de interfata grafica s-au schimbat cat sa ofere o experienta distincta de Android-ul original, insa functionalitatea a ramas practic aceeasi.




    Sony Xperia Z foloseste un acumulator de 2.3 Amperi, asemanator cu ce se poate gasi pe HTC One. Display-ul de 5 inch este mai mare insa decat al competitorului iar acest lucru se reflecta in cifrele obtinute. Cu luminozitatea setata la maxim nu va puteti astepta la mai mult de 3 ore de gaming sau 4 ore de playback video, insa power management-ul din standby este foarte bine executat. Daca nu il folositi intens, Sony Xperia Z poate rezista chiar si pana a doua zi seara fara sa fie incarcat. In conditiile in care vorbim despre un telefon de 5 inch cu procesor quad-core, acest lucru este de apreciat.




   Este un telefon bun, foarte bun chiar, dar raportat la cerintele anului 2013 se pierde undeva in multimea Androizilor mari, mai ales din cauza displayului destul de slab si formei acestuia, care nu sta prea comod in mana.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu